Auto-Arita

Järvenpään Auto- Arita Oy on 2.1.2002 toimintansa aloittanut täyden palvelun Toyota-autotalo joka myy, huoltaa ja korjaa Toyota-merkkisiä henkilö- ja pakettiautoja. Toimitilat sijaitsevat osoitteessa Alhotie 8, 04430 Järvenpää.

 

Järvenpään Auto-Aritan tunnuslukuja vuodelta 2017
Liikevaihto 21,9M€
Liikevoitto 3,0%
Työntekijöitä 19
Uusien autojen myynti 450 kpl
Käytettyjen autojen myynti 700 kpl
Laskutettuja työmääräyksiä N.7000 kpl

Järvenpään Auto- Arita kuuluu Catamount- konserniin. 
Järvenpään Auto- Arita Oy:n toimitusjohtajana toimii Ari Vähämöttönen.

Järvenpään Auto-Aritan toiminta-ajatus

Auto-Aritan tavoitteena on myydä, huoltaa ja korjata Toyota-merkkisiä autoja liiketaloudellisesti  kannattavalla tavalla ja samalla tehdä jokaisesta asiakkaastamme mahdollisimman tyytyväinen saamaansa palveluun. Noudatamme toiminnassamme Autoalan Keskusliiton laatuohjelmaa (hyvät kauppa- ja korjaamotavat) ISO 9001 standardin mukaisesti, sekä AKL:n ISO 14001 -ympäristöohjelmaa.

 

 

Saimaan Auto-Arita on markkinajohtaja Etelä-Karjalassa


Saimaan Auto-Aritalla (ent. Auto-Hatakka) on vahva perinne autokaupassa

Myimme ensimmäisen Toyotamme vuonna 1968.  Jo seuraavana vuonna olimme Imatralla markkinajohtaja. Toiminta-alueemme laajeni vuonna 1996 Lappeenrantaan ja samalla koko maakuntaan. Siitä lähtien Toyota on kasvattanut markkinaosuuttaan koko Etelä-Karjalassa ja on ollut useina vuosina eniten myyty automerkki.

Autokauppaa kehitetään yhteistyössä

Toyotan Suomen jälleenmyyjäverkosto on alusta lähtien ollut kansainvälisestikin verrattuna poikkeuksellisen toimiva ja kiinteä. Olemme olleet mukana kehittämässä yhteistyötä ensimmäisestä autokaupastamme lähtien. Yhtiön perustaja kauppaneuvos Einari Hatakka aloitti urheilukauppiaana vuonna 1951. E Hatakka Oy on vuosikymmenten aikana ollut yksi monipuolisimmista ja menestyneimmistä konserneista Etelä-Karjalassa. E Hatakka Oy:ssä on aina osattu oivaltaa ja mukautua ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Einari Hatakka oli monessa edelläkävijänä - myös verkostoitumisessa. Hän johti 70-luvulta lähtien parikymmentä vuotta Suomen Toyotan jälleenmyyjiä. Einari Hatakka yhdisti taitavasti osaamistaan sekä henkilökohtaisia kontaktejaan ja oli mukana kehittämässä kansallista Toyota-verkostoa. Hänen seuraajansa Heikki Hatakka oli myös lähes 20 vuotta Toyotan jälleenmyyjien hallituksen jäsen. Hän myös edusti Suomea Euroopan jälleenmyyjien hallituksessa. Kesäkuussa 2013, liiketoimintakaupan myötä, vetovastuun otti toimitusjohtaja Tomi Orava.  Auto-Hatakasta tuli osa Catamount-konsernia ja nimi muuttui Saimaan Auto-Aritaksi. Maaliskuussa 2021 Tomi Oravan siirtyessä uusiin haasteisiin Ari Vähämöttösestä tuli toimitusjohtaja.

Autotaloissa kaikki tarvitsemasi palvelut 

Imatralla sijaitseva Toyota autotalo vihittiin käyttöön vuonna 1971. Siihen aikaan oli vielä uutta rakentaa omat liiketilat vain autokauppaa varten. Huoltokorjaamoakin pidettiin edistyksellisenä Suomessa ja auton testauslaitteita täydellisinä. Autotalon laajennus oli myöhemmin myös huomattava tapahtuma paikkakunnalla ja koko Suomessa. Lappeenrannassa olemme olleet samoissa tiloissa vuodesta 1996 lähtien. Autotalomme uudistui vuonna 2008.  Kehitimme jälleen tiloja parantaaksemme palveluiden toimivuutta ja saatavuutta. Imatran ja Lappeenrannan Toyota-talot tarjoavat kaikki autoilijan tarvitsevat palvelut: uudet (vain Lpr) ja vaihtoautot, autojen vuokraus, rahoitusjärjestelyt ja vakuutukset, merkkikorjaamossamme varaosat ja huollot. Vuoden 2009 alusta lähtien palveluumme on kuulunut myös oma maalaamo.
Pyrimme kaikessa toiminnassamme vähentämään ympäristön kuormitusta. Autojen huollossa ja korjauksessa käytetyt osat käsitellään ja kierrätetään. Autotalojemme jätteiden talteenotto on huippuluokkaa. Kaikki jäte otetaan talteen ja toimitetaan asianmukaisesti jätteenkäsittelylaitoksiin. Kehitämme omaa toimintaamme jatkuvasti vettä ja energiaa säästäviksi.

Työntekijöitämme koulutetaan jatkuvasti

Monipuolinen palvelu edellyttää työntekijöiltämme monipuolista tieto-taitoa. Imatran ja Lappeenrannan autotaloissa työskentelee 27 työntekijää. Autoteknologia ja -tekniikka kehittyvät nopeasti. Vantaan Korsossa sijaitsee Toyotan ammattioppilaitos ja on ainoa maahantuojan oma oppilaitos Suomessa. Toyota-verkosto antaa kaikille hyvät mahdollisuudet ylläpitää ja laajentaa ammattitaitoaan. Työntekijämme osallistuvat jatkuvasti eri koulutuksiin. Henkilökuntamme osaa työnsä.
 

.